Takuu / Huolto

Kiitos, että olette valinneet Monty-pyörän uudeksi menopeliksi. Monty on moninkertainen maailmanmestarimerkki polkupyörätrialissa ja Espanjan BMX-mestarimerkki. Monty on myös edelläkävijä trial-lajissa koko maailmassa, näin ollen voimme todeta, että Monty on luotettava laatumenopeli kaikilla teillä maastoissa ja rampeilla.

Kaikesta huolimatta taatakseen teille parhaat ajonautinnot ja kestävyyttä moneksi vuodeksi Monty-pyörät vaativat ennakkohuoltoa, jota voi tehdä kotona.

Monty-pyörät ovat myytäessä kasattuja ilman testikilometrejä (jotta teillä olisi ajamaton pyörä), useimmat osat on valmistettu alumiinista ja vaativat päivittäistä kiristystä aluksi.

Tarkista ennen ajoa

 • renkaiden ilmanpaine 1,0 – 2,0 bar
 • kaikki ruuvit, jarrupalat, ohjaustanko, ohjainkannatin jne. ja kiristä tarvittaessa

Tarkista ajon jälkeen seuraavat asiat

 • kampien (1 kpl/kampi kuusiokulma-avain) ja polkimien (15 mm kiintoavain) kireys (kiristä tarvittaessa)
 • etupään väljyys (ohjainkannattimien ja rungon välillä), kiristä tarvittaessa
 • kiristä kaikki ruuvit ja pinnat, jos on tarvetta

 BMX / Temppupyörät

Löysää ohjainkannattimen ruuvit (2 kpl kuusiokulma-avain), kiristä ylhäältääin katsottuna olevaa (1 kpl 15-17mm kiintoavain) ruuvia, josta etujarruvaijeri menee sisälle hieman (ei liikaa), jotta väljyys poistuu ja kiristä sitten ohjainkannatin kireälle.

 Trial- ja maastopyörät

Löysää ohjainkannattimen ruuvit (2 kpl kuusiokulma-avain), kiristä ylhäältäpäin katsottuna olevaa (1 kpl kuusiokulma-avain) ruuvia hieman (ei liikaa), jotta väljyys poistuu ja kiristä sitten ohjainkannatin kireälle.

Toista nämä toimenpiteet aina tarvittaessa.

Kun olet oppinut tekemään nämä toimenpiteet oikein, voit olla varma siitä, että pyöräsi kestää vuosia.

HUOM! Trial- ja BMX-harjoituksissa on aina hyvä olla tarvittavat työkalut mukana, ylimääräinen ääni on aina merkki jostain alkavasta viasta.

Pesun jälkeen

Rasvaa vaijerit ja ketjut Monty Silikon-spraylla. Jarrutehoa saat lisää laittamalla vanteille Monty Brake -sprayta.

Monty-pyörien takuuehdot

 1. Takuu alkaa siitä päivästä kun polkupyörä on luovutettu ostajalle. Kuittu tulee aina näyttää.
 2. Yksityiseen kuluttajakäyttöön myydyissä Monty-polkupyörissä takuuajat ovat seuraavat:- aluuminirungoilla viisi (5) vuotta- joustohaarukoilla ja muilla komponenteilla yksi (1) vuotta
 3. Takuu kattaa valmistus- ja raaka-ainevirheistä johtuvat viat
 4. Takuuasioissa on suositeltavaa kääntyä polkupyörän myyneen liikkeen puoleen- kaikilla Monty-liikkeillä tulee olla huoltopalvelu- Monty-liikkeellä on aina vastuu pyörän kokoonpanosta myynti/luovutushetkellä- suoraan maahantuojalta ostettu pyörä avaamattomassa laatikossa – vastuu pyörän kokoamisessa on ostajan
 5. Takuun piiriin eivät kuulu soittokellot, heijastimet, työkalut, vaijerit, ketjut, vapaarattaat, kahvat
 6. Takuu ei kata vikoja, jotka johtuvat tavanomaisesta kulumisesta tai huononemisesta, väärästä käytöstä, kilpailu- tai vuokrauskäytöstä, ostajan suorittamasta puutteellisesta huollosta, muiden kuin alkuperäisten varaosien käyttäymisestä, virheellisistä korjauksista ja asennuksista tai muutoksista rakenteissa ilman valmistajan kirjallista suostumusta
 7. Puutteellisuuksia tai virheitä sellaisissa kohdissa, jotka huolto-ohjeiden mukaan tarvitsevat huoltoa tai säätöä luovutuksen jälkeen, ei katsota virheeksi, ellei puutteellisuus tai virhe esiinny säädön ja huollon jälkeenkin
 8. Tavaran lujuuteen tai käyttökelpoisuuteen vaikuttamattomia pieniä virheitä ulkopinnassa, samoin kuin pieniä sään vaihtelusta aiheutuvia epätasaisuuksia maalauksessa tai kromauksessa ei katsota takuun alaisiksi virheilksi. Takuun alaisena virheenä ei pidetä poikkeavasta yksityiskäytöstä aiheutuvia virheitä
 9. Kuljetuksen aikana syntyneet viat eivät kuulu tuotetakuukorvauksen piiriin
 10. Takuu ei rajoita Kuluttajasuojalain mukaista vastuuta

Huom!

On ilmennyt ulkomaisia liikkeitä jotka myyvät Monty trial -malleja alle markkinahintojen. On muistettava että ostohetkellä tällaisesta liikkeestä on osallisena yleiseen jälleenmyyntihintojen romahdukseen, mikä pitkän päälle ei palvele ketään.

Monty-tehdas on asiasta tietoinen ja neuottelee liikkeiden kanssa ja kaikkien maahantuojien kesken siitä, mitä tehdä ilmiölle.

Kaikissa takuu/huoltoasioissa asiakkaan tulee hoitaa asiansa liikkeen kanssa. Tehdas ei asioi suoraan asiakkaiden kanssa eikä suosittele maahantuojan puuttuvan liikkeen ja asiakkaan väliseen ongelmaan.

Jos ostettu pyörä  ei ole alkuperäinen, eli sitä on tuunattu liikkeessä, on tältä osin myös takuu mitätöity.

Kun ulkomainen ostaja haluaa ostaa Suomesta, Monty Finland kehottaa ottamaan yhteyttä sen maan edustajaan.

Kommentointi on suljettu.